TÉMÁK, Kategóriák

Amit tudnia kell a bőrrák okairól és természetes ellenszereiről

526
HOZZÁSZÓLÁS:

A bőrrák, jelenkorunk gyakori betegsége. Az emberek a sok napon töltött idő és a szoláriumok vonzásában, folyamatosan kiteszik magukat a káros UVA, illetve UVB-sugárzásnak. Minél fehérebb a bőre valakinek, annál veszélyeztetettebb, mivel bőre kevesebb leégéstől védő pigmentet tartalmaz. A legjobb megoldás, ha senki sem tartózkodik túl hosszú ideig a napon.melanoma-borrak-07

Kik vannak nagyobb veszélyben?

A szemölcsök elváltozásai, fénylő foltok, krónikus fekélyek megjelenése a bőrön, esetleg bőrsérülések, melyek 2-3 hét alatt sem múlnak el, gyógyulnak be, tünetei lehetnek a bőrráknak. A betegség a fehér bőrű emberek mellett, a szeplősödésre hajlamosak, a nehéz fizikai munkát végzők, illetve a sokat a szabadban levegőn lévőknél alakulhat ki nagyobb eséllyel.

A bőrrák fajtái

A bőrelváltozásoknak 3 fajtája ismert, az egyik az alapsejtes rák, ami inkább a nyakon és az arcon jelenik meg, és viszonylag lassabban terjed tovább a testen. A bőrrák másik típusa, a pikkelyes sejtkarcinóma, illetve a rosszindulatú festékdaganat, a melanoma. Mindkettő azon bőrfelületeken jelentkezik, melyek ténylegesen ki voltak téve az erős napfénynek.
Mindenképpen forduljunk orvoshoz, amennyiben tapasztaljuk, hogy a szemölcsökön bármilyen elváltozás következik be, például megnagyobbodás vagy színváltozás, esetleg szabálytalan alakot vesz fel a szemölcs, viszketni kezd vagy begyullad. Forduljunk orvoshoz akkor is, ha nem gyógyulnak be a bőrelváltozásaink, ha fekélyek jelennek meg rajta.
Amennyiben időben észleljük a bőrrákot, az esetek 90%-ában gyógyulás következhet be.
A jó testi kondíció, a rák kialakulásának esélyeit csökkenti, azáltal, hogy befolyásolja a testsúlyunkat illetve az anyagcserét, melyek hatással vannak a hormontermelésre. Testmozgással a szívbetegségek is megelőzhetők.

A bőrrák természetes ellenszerei

Spenót

A spenótban 12 olyan flavonoid fordul elő, melyek antioxidánsként együtt hatnak, a rák legyőzésében. A spenótnak olyan fantasztikus és sokrétű a hatása szervezetünkre, hogy egy könyv is kevés lenne rá. A spenótokból készített kivonatokkal végzett kísérletek alatt megállapították, hogy a spenót lelassítja a gyomorban lévő rákos sejtek osztódását. Egereken és patkányokon végzett egyéb kutatások, bizonyították azt is, hogy a spenót csökkenti a bőrrák kialakulásának valószínűségét.

Citrom

A gyümölcsben lévő 2 összetevő, a limonoid a limonén, rákellenes hatásúak. A limonén a citrom héjában van, és kemopreventív hatással van az emlőrák, a májrák, a tüdőrák illetve leginkább az UV sugárzás okozta bőrrákkal szemben. Az anyag felveszi a harcot a kemoterapeutikus hatások, illetve az emlődaganattal szemben egyaránt. Az arizonai egyetemen 2005-ben folytatott kutatások megállapították, hogy ha a citrusfélék héját, fekete teával isszuk, a bőrrák kialakulásánaklehetősége 30%-kal csökken. A kutatás egyértelműen alátámasztja, a teázási szokások, évszázadokra visszanyúló hagyományát.

Körömvirág

A körömvirág igen fontos gyógynövényünk, mely már évszázadokkal ezelőtt is nagy tiszteletnek örvendett. A gyógynövény, azok közé tartozik, melyek a rák illetve a rákszerű daganatokkal szemben veszik fel a harcot, ráadásul igen hatékonyan. A körömvirágból préselt friss lét, többször is sikerrel alkalmazták a bőrrák okozta sejtek terjedésével szemben.

Édesgyökér

A növényről tudjuk már régen, hogy kiváló gyógyhatásokkal rendelkezik, számos tudományos vizsgálat bizonyította, hogy leégés és bőrrák ellen alkalmazható, ráadásul nagyon hatékony. Az édesgyökérről az Amerikai Rákkutató Intézet állapította meg, hogy erőteljes gyulladáscsökkentő hatásai által, képes az UV-sugarak okozta károsodások és leégésekkel szemben, sikeresen felvenni a harcot. Ilyen esetben az édesgyökeret bőrön keresztül alkalmazzuk.

Rozmaring

A közelmúltban történt kísérletek, a rozmaring ráklegyőző tulajdonságairól bebizonyosodtak. A rákbetegségek terén a rozmaringolaj, a mellrák, bélrák és a bőrrákkal szemben bizonyult hatékonynak. Az olaj antimutagén és gátolja a daganatos sejtek kifejlődését, ráadásul vírusölő tulajdonságokkal is rendelkezik.

Bőrrák esetén tilos:

Napon, erős meleg és sugárzás közelében tartózkodni.

526
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]